FRÅN VÅR GÅRD TILL ERT BORD

Välkomna till Sunnanäng Grönbete! 

En timmes bilfärd från Göteborg tar dig till vår gård. Hos oss bor det kycklingar, hönor, kaniner och andra djur som får leva naturliga liv. För oss är det viktigt att vår mat är ren, naturlig och fri från kemikalier, vaccinationer och antibiotika. Vi erbjuder prenumerationer på grönbetesägg och försäljning av grönbeteskyckling som är handslaktade i vårt godkända gårdslakteri. Här nedan kan du beställa kyckling och ägg eller kontakta oss om du vill veta mer.

Sunnanängs grönbetesprodukter är något utöver det vanliga med mer näring, gulare gula och godare smak än konventionella och ekologiska produkter. Våra värphönor och kycklingar får tillbringa sommaren ute på betesmarker där dem får utlopp för sitt naturliga beteende – dem jagar gräshoppor, sprätter runt och äter insekter. Dem vistas i solen och springer runt i gräset. Våra värphöns är av raserna Lohmann, Bresse och Sussex och dem värper allt från vita, ljust rosaaktiga ägg till beiga, ljusbruna och bruna. En fin färgskala tycker vi. På natten sover hönorna i sin ”äggmobil” – ett hönshus på hjul som är inrett med sittpinnar och värpreden. Kycklingarna sover i sin ”Chicken tractor”. Både hönorna och kycklingarna flyttas kontinuerligt till nytt färskt bete flera gånger i veckan. Allt är utformat som ett kretslopp där gräset och djuren hjälper varandra. Allt detta bidrar till friska och glada djur, en friskare jord, minskat klimatavtryck och näringstäta livsmedel som är extra nyttiga för oss att äta. Så när du håller en av våra produkter i handen vet du att det är producerat med kärlek och omtanke för både djuren, människan och naturen. Värphönsen äter ekologiskt värpfoder samt svenskproducerat spannmål och kycklingarna äter svenskproducerat startfoder och spannmål. 

GRÖNBETESÄGG

Nu finns det gott om prenumerationsplatser för säsongen 2022 som startar i mars. Skriv upp dig på länken här nedan.

GRÖNBETESKYCKLING

Inom några veckor finns det nya kycklingar att beställa! Kontakta oss om du vill förbeställa.

DRÖMMEN OM EN EGEN GÅRD - LÄNGTAN EFTER NATURLIG MAT.

Längtan efter att äta mat som vi själva producerat har funnits länge i våra tankar. Vi har haft som mål ända sedan vi gifte oss 2017 att göra allt för att våra barn ska få växa upp och äta riktig mat. För oss är det viktigt med naturliga råvaror som inte är skadliga för varken människan, miljön eller djuren. 

Våren 2021 startade vi äntligen upp Sunnanäng Grönbete och förutom att vi kommer odla och producera vår egen mat är vår vision att kunna dela med oss av de fantastiska råvarorna vi producerar på gården. Under sommaren 2021 började vi erbjuda prenumerationer på grönbetesägg och gårdsslakteriet stod klart under sensommaren och försäljningen av grönbeteskyckling påbörjades. För framtiden är tanken att leverera gräsbetad anka, kanin, vaktel, gås, kalkon, lamm med mera till försäljning samt förädlade produkter så som kalkonskinka, kycklingkorv, kycklingpastej etc. 

Med hjälp av ett leaderbidrag kommer vi under hösten tillverka testprodukter inom charkuteri och då framför allt rökta produkter. Vi kommer också kunna ta hand om våra biprodukter från slakten på ett bättre sätt genom att tillverka BARF-mat och tilltugg. En slags Raw-food för hundar och katter.

Har du en hund eller katt som äter BARF? Eller vet någon som har det och skulle vilja vara med i en testpanel under hösten för att testa vår BARF mat och tilltugg? Hör av er via formuläret nedan. 
EU-logo-jordbruksfonden-farg

Vi har fått stöd av Europeiska Jordbruksfonden för att etablera vår grönbetesverksamhet. 

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss på kontakt@sunnananggard.se eller ring oss på 070-721 18 86

Sunnanäng startsida