Från vår Gård Till Ert Bord

Välkomna till Sunnanäng Grönbetesgård. 

En timmes bilfärd från Göteborg tar dig till vår gård. Hos oss bor det kycklingar, hönor, kaniner och andra djur som får leva naturliga liv. För oss är det viktigt att vår mat är ren, naturlig och fri från kemikalier, vaccinationer och antibiotika. Vi erbjuder prenumerationer på grönbetesägg och vår vision är att i slutet av sommaren 2021 starta försäljning av grönbeteskyckling. Kontakta oss om du är intresserad av någon av våra produkter eller vill veta mer.

Drömmen om en egen gård - längtan efter naturlig mat.

Längtan efter att äta mat som vi själva producerat har funnits länge i våra tankar. Vi har haft som mål ända sedan vi gifte oss 2017 att göra allt för att våra barn ska få växa upp och äta riktig mat. För oss är det viktigt med naturliga råvaror som inte är skadliga för varken människan, miljön eller djuren. 

Sommaren 2020 startade vi äntligen upp Sunnanäng Gård och förutom att vi kommer odla och producera vår egen mat är vår vision att kunna dela med oss av de fantastiska råvarorna vi producerar på gården. Våren 2021 kommer vi börja erbjuda prenumerationer på grönbetesägg och förhoppningen är att gårdsslakteriet står klart sommaren 2021 och att försäljningen av grönbeteskyckling kan påvörjas under sensommaren 2021. För framtiden är tanken att leverera gräsbetad anka, kanin, vaktel, gås, kalkon, lamm med mera till försäljning samt förädlade produkter så som kalkonskinka, kycklingkorv, kycklingpastej etc. 

GRÖNBETESÄGG

Sunnanängs grönbetesägg är något utöver det vanliga med mer näring, gulare gula och godare smak än konventionella och ekologiska ägg. Våra värphönor får tillbringa sommaren ute på betesmarker där dem får utlopp för sitt naturliga beteende - dem jagar gräshoppor, sprätter runt och äter insekter. Dem vistas i solen och springer runt i gräset. Våra höns är av raserna Lohmann, Bresse och Sussex och dem värper allt från ljust rosaaktiga ägg till beiga, ljusbruna och bruna. En fin färgskala tycker vi. På natten sover hönorna i sin "äggmobil" - ett hönshus på hjul som är inrett med sittpinnar och värpreden. Hönorna flyttas till nytt färskt bete varannan eller var tredje dag. Allt är utformat som ett kretslopp där gräset och hönsen hjälper varandra. Allt detta bidrar till friska och glada hönor, en friskare jord, minskat klimatavtryck och näringstäta ägg som är extra nyttiga för oss att äta. Så när du håller ett av våra ägg i handen vet du att det är producerat med kärlek och omtanke för både djuren, människan och naturen. Dem äter ekologiskt värpfoder samt havre och vete från en lokal spannmålsbonde.

GRÖNBETESKYCKLING

KOMMER SNART!

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss på kontakt@sunnananggard.se eller ring oss på 070-721 18 86